De fork van Bitcoin in augustus met Bicoin Cash als addendum, in combinatie met het uitstel van de Segwit2x fork, heeft er voor gezorgd dat de populaire crypto bijna 1/3 van zijn waarde verloor in de afgelopen dagen. De koers van de Bitcoin kelderde van een record van ca. $7.900 op woensdag naar $5.555 op afgelopen zondag.

Omdat de blocks van Bitcoin Cash groter zijn en de transactiekosten dus ook, waren er nogal wat Bitcoin-eigenaren die overstapten naar Bitcoin Cash. Eind van de week verdrievoudigde Bitcoin Cash in waarde naar een record van ca. $2.000 waarmee het zelfs die andere populaire crypto, Ethereum, even van de 2e plaats van de wereldranglijst stootte.

Vandaag zorgde de handel echter weer voor stabilisatie en nam Bitcoin Cash juist weer een snoekduik naar ca. $1.100 en eindigde op ca $1.400.

Wie denkt dat het hiermee voorbij is, heeft het mis: Bitcoin is door de meest recente fork in november (opsplitsing) met Bitcoin Gold als addendum, bijzonder vatbaar voor handel, markt, en koersschommelingen. Alleen dit jaar al steeg de waarde van Bitcoin met meer dan 500%. Spannende tijden dus voor Bitcoin-eigenaren en vooral voor mensen die huis en haard hebben verkocht en massaal in Bitcoin investeerden!

Wordt ongetwijfeld vervolgd.